Hvad er en PovertyWalk?

PovertyWalk er et godt eksempel på et meningsfuldt fællesskab. Det giver mening for guiderne at føre deltagerne rundt i byen og samtidig fortælle om deres liv og erfaringer med misbrug, psykisk sygdom og hjemløshed. Så meget at de ofte nævner den terapeutiske virkning, turene har på dem. Det giver også mening i forhold til deltagerne på turene og til foredragene, der ofte får et andet og mere virkelighedsnært billede af guidernes tumultariske liv. Dertil vokser deltagernes sociale forståelse og ønske om at befatte socialt udsatte som en gyldig og værdifuld del af fællesskabet/samfundet.

Povertywalk handler også om accept og inddragelse. Povertywalk er blevet en vigtig platform for ikke kun at skabe forståelse for  udsattes livsforløb, men også for at skabe gode og varige koblinger til det omgivende samfund. I Sydhavnen drejer det sig tillige om de gode møder med naboerne, hvis antal om få år er mangedoblet, og som kan være afgørende for, at de mange sociale tilbud har en fremtid netop her.

Pr. august 2022 er der 20 aktive guider. 70 socialt udsatte har skrevet kontrakt med projektet siden opstart i 2012. Antallet af PovertyWalks har været stærkt stigende igennem alle årene fra projektets start, dog med en betydelig nedgang under corona. Gadeliv arrangerede 155 ture i 2012, og i 2019 toppede efterspørgslen med 938 PovertyWalks og foredrag. I 2020 gennemførte vi 530 PovertyWalks og foredrag – trods alt et imponerende resultat i epidemiåret. Vi har i gennemsnit over årene 2020-2022 gennemført 753 ture og foredrag årligt, og de købes typisk af uddannelsesinstitutioner som SOSU-uddannelsen, socialrådgiveruddannelsen, gymnasier og hold af konfirmander. Dertil er der flere virksomheder som fx politikredse, banker eller kommuner samt private, som er kunder. Desuden sælges der ture via sitet truestory.dk pro bono.

Er du nysgerrig på mere viden om PovertyWalk eller interesseret i at booke en tur så kig videre her: www.povertywalk.dk.

"

Spændende og nyt perspektiv på Aarhus. En tur, jeg klart vil anbefale.

"

Absolut en oplevelse for både ung, midt-imellem og gammel.

"

Efter et kvarter sagde en af mine konfirmander: “Jeg føler mig rig.”

"

En tur, der gjorde dybt indtryk på os. Vi er meget taknemlige.

Vores erfaring er, at det er den personlige historie, der er drivkraften i fortællingen og derfor også har hovedfokus på turene.

Nedenfor kan du møde Allan, der guide i Aarhus. Han har fortalt sin historie Hus Forbi i forbindelse med foreningens 25 års jubilæum.

Hør Allans historie her